Znakovi života kao zapošljavanje u gospodarstvu

Rast zaposlenosti lijepo se oporavio u lipnju, dok je gospodarstvo tijekom mjeseca povećalo 224.000 radnika na plaće. Sektor transporta i logistike bio je jedno od mnogih područja snage u lipnju, vođeno poboljšanim dobicima među tvrtkama za pakete i transport.

Državni zavod za statistiku rada (BLS) izvijestio je da je gospodarstvo u lipnju dodalo 224.000 radnika na plaće. To je premašilo procjenu konsenzusa od 170.000 dobitaka na poslu i poslužilo je kao impresivan skok uočljivog usporavanja zbog razočaravajućih 72,000 dobitaka u prethodnom mjesecu. 12-mjesečni pokretni prosjek poboljšao se na 171.000 u lipnju nakon pada ispod 150.000 u svakoj od protekla dva mjeseca.

Kao što je uobičajeno, rast zaposlenosti u lipnju prvenstveno je potaknut uslužnim sektorom, koji je tijekom mjeseca dodao 154.000 radnih mjesta. Dobit u profesionalnim uslugama, obrazovanju i zdravstvenim uslugama vodila je u tom sektoru, pridonoseći više od dvije trećine rasta radnih mjesta tijekom mjeseca. To je pomoglo prikriti neke slabosti negdje drugdje na strani usluga u gospodarstvu, uključujući i peti uzastopni mjesečni pad zaposlenosti u maloprodaji. Kada je riječ o robnoj strani gospodarstva, zaposlenost u građevinarstvu u lipnju je dovela do rasta s 21.000 novih radnih mjesta. Zapošljavanje u prerađivačkom sektoru odgovaralo je najvećem dobitku u godini tijekom mjeseca, dok su se plaće povećale za 17.000.

Unatoč snazi ​​zapošljavanja, stopa nezaposlenosti je u lipnju blago porasla na 3,7 posto. To je potaknuto povećanjem veličine radne snage, koja je porasla za više od 300.000 kako se stopa sudjelovanja radne snage povećala na 62,9 posto. Rast plaća nastavio se povećavati prigušenim tempom, povećavajući se za 0,2 posto u odnosu na svibanjske razine. Kao rezultat toga, rast plaća u odnosu na prethodnu godinu zadržao se na razini od 3,1 posto u lipnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *