SAD traži od saveznog suda da odbaci Huawei tužbu

Američka vlada podnijela je u srijedu zahtjev za odbacivanje tužbe od strane kineskog telekomunikacijskog giganta Huawei Technologies Co Ltd, u kojem se tvrdi da su Sjedinjene Države djelovale ilegalno kada su stavile na Huawei proizvode na crnu listu.

Huawei je tužio američku vladu početkom ožujka u žalbi podnesenoj federalnom sudu u Teksasu, rekavši da je zakon kojim se ograničava njegov američki posao neustavan.

Tvrtka je bila sastavni dio tekućeg trgovinskog rata između SAD-a i Kine koji je visio nad financijskim tržištima, a predsjednik Donald Trump nedavno se složio s popuštanjem ograničenja za Huawei nakon sastanka s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom na skupu 20. skupine.

Visoki predstavnici dviju zemalja organiziraju nastavak razgovora sljedećeg tjedna, priopćili su dužnosnici Trumpove administracije.

Američka vlada je u srijedu izjavila da, budući da je tvrtka još uvijek na crnoj listi, zahtjevi za licencama od američkih tvrtki koje žele uvoziti proizvode u Huawei razmatraju se “pod najvišim nadzorom nacionalne sigurnosti”.

Vladin prijedlog podnesen je u Okružnom sudu SAD-a za istočni distrikt Teksasa, istom sudu u kojem je podnesena prvobitna tužba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *