Jony Ive napušta Apple nakon gotovo 30 godina kako bi pokrenuo novu tvrtku za dizajn

Appleov glavni dizajner Jonathan Ive napustit će tvrtku krajem ove godine, čime će se okončati vrijeme provedeno u izradi nekih od najutjecajnijih tehnoloških proizvoda, uključujući iPhone. Ive, koji je vodio Appleov dizajnerski tim od 1996. godine, napušta “formiranje neovisne dizajnerske tvrtke koja će Applea svrstati među svoje primarne klijente.” , Ive i Apple tvrde kako će i dalje raditi na nizu projekata s Appleom.

“Apple će i dalje imati koristi od Jonyjevih talenata radeći izravno s njim na ekskluzivnim projektima i kroz tekući rad briljantnog i strastvenog dizajnerskog tima koji je izgradio”, izjavio je u priopćenju Apple CEO Tim Cook. “Nakon toliko godina bliske suradnje, sretna sam što se naš odnos nastavlja razvijati i radujem se suradnji s Jonyjem u budućnosti.”

Ive je jedan od najcjenjenijih svjetskih industrijskih dizajnera i radio je na proizvodima, uključujući širok raspon Macova, iPod, iPhone, iPad, Apple Watch i još mnogo toga. Također je sudjelovao u osmišljavanju kampusa Appleovog svemirskog broda i utvrđivanju izgleda i osjećaja Appleovih maloprodajnih trgovina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *