FDA je identificirala moguću vezu između 16 brandova pseće hrane i pseće bolesti srca

Američka uprava za hranu i lijekove objavila je u četvrtak izvješće u kojem navodi da je identificirana potencijalna veza između određene vrste pseće bolesti srca i 16 različitih vrsta hrane za pse. Ovo je treće ažuriranje koje je FDA objavila na tu temu nakon što je agencija započela istragu prije gotovo godinu dana, u srpnju 2018. godine.

Bolest srca, nazvana pasji dilatirana kardiomiopatija (DCM), može uzrokovati kongestivno zatajenje srca kod pasa. Vjeruje se da također ima genetsku komponentu i češće utječe na veće pasmine pasa. Mnoge od 16 identificiranih brandova u izvješću FDA-e imaju oznake “bez žitarica” ​​i kao takve sadrže veliku količinu graška, leće, mahunarki i / ili krumpira (u različitim oblicima) kao glavne sastojke (što znači da “navedene u prvih 10 sastojaka na popisu sastojaka, prije vitamina i minerala”).

Marke su navedene u silaznom redoslijedu broja incidenata prijavljenih bolesti srca, kao što slijedi: Acana, Zignature, Okus divljine, 4Zdravstvo, Earthborn Holistic, Blue Buffalo, Domena prirode, Fromm, Merrick, California Natural, Natural Balance Orijen, Nature’s Variety, NutriSource, Nutro i Rachael Ray Nutrish.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *