Evo kako će to utjecati na vaše socijalne beneficije

Nevjerojatnih 91% Amerikanaca starijih od 50 godina ne shvaća koji čimbenici određuju iznos koji potencijalno mogu primiti u korist socijalne sigurnosti, pokazalo je istraživanje iz Državnog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Nekoliko je čimbenika koji utječu na to koliko dobivate u korist socijalne sigurnosti, kao što je dob u kojoj tvrdite, da li nastavite raditi nakon što potražujete naknade, i koliko ste zaradili tijekom godina koje ste uplatili u socijalno osiguranje.

Međutim, jedan od faktora koji je lako previdjeti je razvod. Ako ste trenutno razvedeni i koji ste bili u braku najmanje 10 godina, vi ili vaš bivši supružnik mogli ste više zarađivati ​​u socijalnim osiguranjima nego što mislite.

Prva stvar koju treba razmotriti je kako se vaše prednosti mogu usporediti s vašim bivšim supružnikom. Ako primate više u korist socijalne sigurnosti od svog bivšeg supružnika (ili ako još niste podnijeli zahtjev, ali se očekuje da ćete primiti više od svog bivšeg supružnika), nećete imati pravo na dodatni novac svaki mjesec. Ali ako primate manje svaki mjesec od svog bivšeg, možda imate pravo na povećanje naknada na temelju radnog dosjea vašeg bivšeg supružnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *