Pijenje ovog voljenog napitka može vam pomoći u mršavljenju

Studija objavljena ovog tjedna u časopisu Scientific Reports otkriva da ispijanje šalice kave može pomoći ljudima u borbi protiv pretilosti i dijabetesa. To je zato što kava može potaknuti “smeđu mast”, koja pomaže u stvaranju tjelesne topline spaljivanjem kalorija.

“Smeđa masnoća djeluje na drugačiji način od ostalih masnoća u vašem tijelu i proizvodi toplinu spaljivanjem šećera i masti, često kao odgovor na hladnoću. Povećanje njegove aktivnosti poboljšava kontrolu šećera u krvi, kao i poboljšava razinu lipida u krvi, a dodatne kalorije pomažu kod mršavljenja “, rekao je Michael Symonds, profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Nottinghamu. Izjava. “Međutim, do sada nitko nije pronašao prihvatljiv način stimuliranja njegove aktivnosti u ljudima.”

Symonds primjećuje da je ovo “prva studija na ljudima koja je pokazala da nešto poput šalice kave može imati izravan učinak na naše funkcije smeđe masti. Potencijalne posljedice naših rezultata su prilično velike, budući da je pretilost glavna briga za zdravlje društva, a također imamo i rastuću epidemiju dijabetesa, a smeđa masnoća bi mogla biti dio rješenja u rješavanju istih.

Da budemo sigurni, kava nije jedina stvar koja može stimulirati proizvodnju smeđih masnoća: Vježba i dubok san također mogu, kao i dr. David Agus, profesor medicine i inženjerstva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Južnoj Kaliforniji i školi Viterbi inženjerstva, objašnjeno kada se govori o studiji o Good Morning America.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *