3 stvari koje treba učiniti upravo sada kako bi se izbjeglo trčanje izvan novca u mirovinu

Dok je to primamljivo da jednostavno cilj za veliki cilj, kao što je $ 1 milijun ili $ 500000, vaš odlazak u mirovinu broj je vrlo specifične za svoju jedinstvenu situaciju. Prvi korak je napraviti obrazovanu procjenu o tome koliko očekujete da ćete svake godine biti u mirovini. Većina ljudi vidi smanjenje troškova u mirovini, ali to ovisi o načinu života koji očekujete. Ako želite putovati svijetom ili kupiti kuću za odmor na Floridi, trebat će vam više novca nego ako očekujete da ćete većinu vremena provoditi kod kuće i opuštati se i družiti s unucima.

Koristite kalkulator umirovljenja da biste dobili procjenu onoga što trebate uštedjeti prema dobi za umirovljenje, kao i ono što bi trebali uštedjeti svaki mjesec kako biste postigli taj cilj. Imajte na umu da su svi kalkulatori umirovljenja malo drugačiji i vjerojatno će dati različite rezultate. Kako biste objasnili te razlike, pažljivo pogledajte ulaze koje koristi svaki kalkulator. Neki će, na primjer, utjecati na socijalne naknade i inflaciju, što će vam dati točniju procjenu.

Jednom kada saznate što biste trebali uštedjeti svaki mjesec, napravite plan kako biste osigurali da se držite svojih ciljeva. Štednja za odlazak u mirovinu nije nešto što se može obaviti preko noći, a trebat će desetljeća konzistentne uštede za prikupljanje stotina tisuća dolara (ili više).

Izgradite uštedu za umirovljenje u svoj proračun kao da je to još jedan račun za plaćanje. Ako štedite za umirovljenje kao nešto što ćete učiniti ako imate preostali novac na kraju mjeseca, vjerojatno ćete ga odgoditi. A ako uđete u naviku da ne štedite svaki mjesec, vjerojatno nećete ostvariti svoj cilj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *