Koks i Pepsi žele prodati vodu u boci bez bočice

Giganti sode spadaju među najveće prodavače u flaširanoj vodi u zemlji, s markama kao što su Dasani, Aquafina, smartwater i Lifewtr – sve pakirano u PET, plastika koja se koristi za izradu soda i boca s vodom. Međutim, stavovi prema plastičnom otpadu se mijenjaju, tako da dvije tvrtke planiraju budućnost u kojoj bi plastične boce za jednokratnu uporabu mogle biti zabranjene.

Novi dispenzeri dio su širih napora obiju tvrtki da odgovore na sve veću zabrinutost javnosti oko plastičnog otpada. PepsiCo je prošle godine kupio SodaStream – proizvođač strojeva za obradu ploča koji karboniziraju vodu iz slavine – u transakciji vrijednoj 3,2 milijarde dolara. I PepsiCo’s Drinkfinity brand prodaje plastične boce za višekratnu upotrebu s kapsulama koje dodaju arome vodi. U međuvremenu, Coca-Cola je uvela 100% recikliranih plastičnih boca u Zapadnoj Europi i istražuje dodavanje aluminijske opcije za svoj Dasani brand vode u Sjevernoj Americi. Obje tvrtke obećale su pomoći u povećanju stopa recikliranja plastike.

Val zabrane plastičnih slamki prošle je godine pokazao oštar zaokret u javnom mnijenju protiv plastike za jednokratnu uporabu. Zamah se nastavio iu ovoj godini, a Europska unija je u ožujku glasala za zabranu 10 plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu, uključujući pribor za jelo, tanjure i štapić s pamučnim štapićima. Ranije ovog mjeseca Kanada je priopćila kako planira zabranu plastike za jednokratnu uporabu, kao što su torbe, slamke i štapići, već 2021. godine. Sada se giganti napitaka pripremaju za mogućnost da američke države počnu zabranjivati ​​plastične boce, budući da nekoliko općina napraviti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *